Domowe wypieki, ale przepis kradziony ;)
Hobby
1 r
16
Składniki na drożdżówki
500 g mąki pszennej - typ 450-550
niecała szklanka mleka - 240 ml
40 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży instant
3 żółtka średnich jajek
50 g masła - 1/4 klasycznej kostki o wadze 200 g
110 g cukru drobnego - trochę ponad 1/3 szklanki
szczypta soli
Składniki na budyń
1 saszetka budyniu bez cukru
400 ml mleka
2 łyżki cukru
Składniki na kruszonkę
50 g mąki pszennej
30 g cukru
30 g masła
Pieczenie: 180 stopni, środkowa półka z opcją pieczenia góra/dół
Czas pieczenia: do 25 minut.
500 g mąki pszennej - typ 450-550
niecała szklanka mleka - 240 ml
40 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży instant
3 żółtka średnich jajek
50 g masła - 1/4 klasycznej kostki o wadze 200 g
110 g cukru drobnego - trochę ponad 1/3 szklanki
szczypta soli
Składniki na budyń
1 saszetka budyniu bez cukru
400 ml mleka
2 łyżki cukru
Składniki na kruszonkę
50 g mąki pszennej
30 g cukru
30 g masła
Pieczenie: 180 stopni, środkowa półka z opcją pieczenia góra/dół
Czas pieczenia: do 25 minut.