13
Oto KOT ANDYJSKI – jeden z najrzadszych kotów na świecie.
Żyje na szczytach południowoamerykańskich Andów.
Dzięki srebrzysto-szarej sierści i długiemu, puszystemu ogonowi jest doskonale przystosowany do mroźnych warunków górskich.
Szacuje się, że na wolności żyje mniej niż 2500 osobników. Każde ich spotkanie to prawdziwe wydarzenie
Żyje na szczytach południowoamerykańskich Andów.
Dzięki srebrzysto-szarej sierści i długiemu, puszystemu ogonowi jest doskonale przystosowany do mroźnych warunków górskich.
Szacuje się, że na wolności żyje mniej niż 2500 osobników. Każde ich spotkanie to prawdziwe wydarzenie