14
Największy osobnik może wazyć 1.5 tony .Występuje w całej południowej  oraz południowo wschodniej Azji. 
Kraje gdzie można spotkać to: Wietnam ,Kambodża ,Laos ,Tajlandia,Chiny Malezja,Bangladesz,Bhutan,Nepal i Indie.Zamieszkuje głównie lasy wieczne zielony lasy  oraz wilgotne lasy liściaste.W skład diety wchodzi 32 gatunki roślin .Zwierzęta te jedzą zioła,młode pędy,owoce trawy itp.Większosć sweg oczasu spędzają na jedzeniu .Pasą się najaktywniej w godzinach porannych  6:30 do 8:30 oraz póznym popołudniem 17:30 do do 18:45.W najgorętszym  momencie dnia czyli od 13:30 do 15:30 odpoczywają w cieniu wielu drzew.Ciąża Gaurów trwa 275 dni.Głownymi ich wrogami są lamparty,krokodyl i tygrys.
Długość ciała -od 250 do 330 centymetrów
Wysokość w kłębie:od 165 do 220 centymetrów
Długość ogona:od 70 do 105 centymetrów
Długość rogów:od 60 do 115 centymetrów 
Waga: od 650 do 1000 kg .
Trafiają się byki , które mogą ważyć 1.5 tony.
Okres godowy Gaurów to występuje  od grudnia do czerwca
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
31
Nie dość że fiutin musiał czekać na premiera Indii to w dodatku wyjechał do niego z czymś takim.
Dodatkowo z Chinami coś tam nie pykło i Xi nie pojawił się na jakimś bankiecie. 
Jak tak dalej pójdzie to sytuacja na Ukrainie i sromotny wpierdol to będzie jeden z mneijszych problemów ruskich.
Ale nie ma co na arenie międzynarodowej fiutin ssie już prawie każdemu :) 
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
0.094360828399658