Zrób se pesto z czosnku niedźwiedziego
Ok. 300g liści czosnku
100g twardego sera (grana padano, parmezan albo z pod laski)
150g prażonych orzechów (pini, nerkowce, laskowe)
Sok z 1 cytryny
Ok. 300g oliwy z wytłoczyn lub 50/50 oliwy dziewiczej i oleju rzepakowego
Pieprz i sól
Wpierdol wszytko do blendera i zmiksuj. Można mrozić.
Jeszcze są do dostania na allegro
100g twardego sera (grana padano, parmezan albo z pod laski)
150g prażonych orzechów (pini, nerkowce, laskowe)
Sok z 1 cytryny
Ok. 300g oliwy z wytłoczyn lub 50/50 oliwy dziewiczej i oleju rzepakowego
Pieprz i sól
Wpierdol wszytko do blendera i zmiksuj. Można mrozić.
Jeszcze są do dostania na allegro