Tym razem nie zajebałem ;)

22
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Trochę oliwy mi wyciekło na łopatkę i jebana nie chciała mi się odkleić przy wkładaniu do pieca dla tego taki kształt wyszedł finalnie xD
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Zanim zaczniecie pierdolić, że słabo wyrośnięcia brzegi i że chujowo ciasto rozciągałem to powiem tylko, że do mieszanki mąki dałem specjalnie 4 łyżeczki proszku do pieczenia by uzyskać efekt takiego chamskiego chlebkowego ciasta. I co? Wyszło idealnie tak jak chciałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Tym razem nie zajebałem ;)
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼

Test Ariette 909

11
Wyjazdowy test Ariette 909 bez modów. 

Jako piecyk podróżny w miejscach, gdzie nie ma dobrego albo po prostu sprawdzonego piekarnika robi robotę 😉
Na kamieniu maksymalnie 395°C udało się uzyskać. W święta spróbuję zmodowac, mam nadzieję że nic ze szwagrem nie zepsuję 😛

700g mąki Caputo Saccorosso 
420g wody
21g soli
21g oliwy
0.5g drożdży 

Blok 16h TO Kulki 8h TO (TO= temperatura otoczenia)

Ogólnie ciasto robione na szybko na wyjazd, piecyka też nie znałem bo do tej pory tylko w piekarniku robiłem. Ale jestem całkiem zadowolony 🙂
Test Ariette 909
Test Ariette 909
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼

Z cyklu my ze szwagrem

17
Hej dzidki, czasem widziałem jak chwalicie się swoim hobby więc i ja coś podeślę.
Z cyklu my ze szwagrem
Tutaj część mielonego
Łopatka, szynka, karczek i schab. Łącznie było ponad 37kg mięsa i zero konserwantów czy innych ulepszaczy smaku
Z cyklu my ze szwagrem
Przez taką fachową maszynę czas wziąć się za nabijanie jelit wypatroszonych żydowskich dzieci. A tak poważnie jelita wołowe.  Ah zapomniałem dodać. 
Mięso przyprawiamy. Sól peklowana, sól wędzarnicza, czosnek niedziwedzi.
Z cyklu my ze szwagrem
Tutaj już gotowe kiełbaski.  Część to biała jak powinna być rasowo czysta Europa. Część idzie do wędzenia muszą trochę powisieć jak na zdjęciu poniżej 
Z cyklu my ze szwagrem
Z cyklu my ze szwagrem
Do tego trochę kiełbasy żywieckiej.  Parzy się ją w wodzie o jednakowej temperaturze.
I trochę peklowanej jak na zdjęciach. 
Z cyklu my ze szwagrem
Z cyklu my ze szwagrem
Trochę ze szwagrem tego narobiliśmy,  więc to tyle co się chciałem pochwalić.  

WYPIERDALAM 
Obrazek zwinięty kliknij aby rozwinąć ▼
0.17452383041382